Skip to content
Gör storverk med Samsung Galaxy Note8

Press release -

Gör storverk med Samsung Galaxy Note8

Designad för att maximera kreativitet och fånga upplevelser i livet - utrustad med Infinity-skärm, smartare S-Pen och dubbla kameror med optisk bildstabilisering

Stockholm, 23 augusti 2017 – Från och med idag introducerar Samsung Galaxy Note8, nästa generations Note, framtagen för personer som tänker stort och som vill ha en mobil utrustad med den allra senaste tekniken. Med Samsung Galaxy Note8 får användaren en telefon som kombinerar form och funktion för att maximera användarupplevelsen. Det nya flaggskeppet har större display än tidigare samtidigt som den är komfortabel att hålla med en hand. Dessutom har den även en utökad funktionalitet i S-Pen och en mobilkamera mer avancerad än någonsin tidigare1. Egenskaper som gör det enklare att kommunicera mer personligt och som hjälper användaren att fånga varje ögonblick.

– Vi uppskattar och värdesätter den passion som våra trogna Note-fans visat oss under åren. Deras engagemang och hängivenhet har varit en sann inspiration för oss i utvecklingen av Galaxy Note8. Vår nya Note är för dem, säger Andreas Bergqvist, nordisk produktchef för telecom på Samsung.

Njut av den stora skärmen
Samsung Galaxy Note8 har den största skärmen Note-serien någonsin haft. Trots den utökade skärmstorleken gör den kompakta designen att telefonen ligger bekvämt i handen. Skärmen på 6,3 tum ger utrymme att se mer och scrolla mindre, och med Multi-window-funktionen går det att dela upp skärmen och göra fler aktiviteter samtidigt. Den större arbetsytan gör exempelvis det möjligt för användaren att titta på en video och samtidigt skriva ett sms med fullskaligt tangentbord.

Kommunicera personligt med S-Pen
Sedan introduktionen av Note har pennan varit särskiljande för serien. Med Samsung Galaxy Note8 blir pennan ett verktyg att skriva, rita och kommunicera med familj och vänner på helt nya sätt.

Ibland räcker inte orden till för att uttrycka sig och då kan en animerad text, en snabb skiss eller illustration vara ett bättre val. Med utökad funktionalitet i S-Pen kan du bland annat skapa och dela dina egna GIF-animationer, översätta texter och till och med skriva direkt på skärmen utan att låsa upp mobilen. Allt för att låta dig uttrycka din personliga stil. Den förbättrade funktionaliteten med S-Pen gör det möjligt att inte bara översätta enstaka ord, utan även hela meningar i upp till 71 olika språk. Dessutom omvandlar den enheter och valutor, något som förenklar för de som reser mycket.

Ta förstklassiga bilder med mobilkameran
Med lanseringen av Samsung Galaxy Note8 introducerar Samsung den mest kraftfulla och avancerade mobilkameran i sin produktportfölj. Mobilen är utrustad med två 12MP bakre kameror med optiska bildstabilisatorer på både tele- och vidvinkellinserna, vilket gör det enklare att ta skarpare bilder. För mer avancerade fotograferingar är Samsung Galaxy Note8 utrustad med ’live focus’, vilket innebär att användaren kan kontrollera djupet i bilden genom att tillåta justering av bokeh-effekten och ändra skärpedjupet i efterhand. Tack vare mobilens ’Dual Capture mode’, tas två bilder samtidigt och på så vis kan du välja att alltid spara ner en närbild och även en bild som visar hela bakgrunden. Samsung Galaxy Note8 är också utrustad med en industriledande 8MP ’Smart Auto Focus’-kamera på framsidan för skarpare selfies och videochattar.

Upplev en galax av innovativa funktioner
Med Samsung Galaxy Note8 kommer också Galaxy-funktionerna som många har kommit att uppskatta:

  • Vatten- och dammtålighet (IP68)
  • Snabb och sladdfri laddning
  • Flera lager av säkerhet (biometrisk autentisering som iris-skanning och fingeravtryckssensor, utrustad med Samsung KNOX)
  • Stöd för MicroSD upp till 256GB
  • Always-on skärm


För att utnyttja prestandan i Galaxy Note8 och för att öka produktiviteten på ett smartare sätt ingår dockningsstationen Samsung DeX vid förbeställning. Med Samsung DeX kan du ansluta din Galaxy Note8 till en skärm, ett tangentbord och en mus och använda telefonen som en stationär dator, så att du kan jobba oavsett var du befinner dig.

Samsung Galaxy Note8 lanseras den 15 september och kommer i färgerna Guld och Svart med ett rekommenderat pris på 9 990 SEK. Förbeställningar kan göras från och med idag 23 augusti.

Fakta: Samsung Galaxy Note8 är utrustad med Octa core (2.3GHz Quad + 1,7GHz Quad), 64bit,10nm-processor och 6GB RAM-minne (LPDDR4), 64GB internminne samt rum för 256GB med microSD. Har en 6.3’’ Quad HD+ 2960x1440 (521ppi) Super AMOLED-skärm. Batteri på 3,300mAh, med snabbladdning kompatibelt med QC 2.0 eller trådlöst kompatibelt med WPC och PMA. 162.5 x 74.8 x 8.6mm, vikt 195g, (S-Pen: 5.8 x 4.2 x 108.3mm, vikt 2.8g). Kamera front: 8MP AF (F1.7), bakre kameror: Wide-angle 12MP Dual Pixel AF (F1.7), OIS, Telephoto: 12MP AF (F2.4), OIS, 2X optisk zoom, upp till 10X digital zoom. Operativsystem Android 7.1.1. Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM, Bluetooth v5.0, ANT+, USB Type-C, stöd för betalning med NFC och MST, GPS + Galileo + Glonass + Beidou. IP68 certifiering. Sensorer: Accelerometer, Barometer, Fingeravtryck, Gyro, Iris, Tryck, Puls, Proximity, Geomagnetic, RGB Light. Autentisering: Iris, fingeravtryck och ansiktsigenkänning. Redo för Samsung KNOX. Versioner av Galaxy Note8 med Dual SIM och Single SIM kommer finnas tillgängliga på den nordiska marknaden.

1. Jämfört med Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S8+

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667