Följ Samsung Electronics Nordic AB

Galaxy Note Edge – nästa generations smarta skärmteknik

Pressmeddelande   •   Okt 17, 2014 09:00 CEST

Samsungs senaste innovation Galaxy Note Edge kommer till Sverige

Stockholm, 17 oktober 2014 – På IFA i Berlin offentliggjorde Samsung Galaxy Note Edge, en Note med en helt ny design med en unikt utformad skärm som böjer sig över telefonens sida. I december kommer telefonen till Sverige.  

– Galaxy Note Edge visar tydligt Samsungs innovationskraft och hur vi ligger i framkant inom skärmteknik. Det är fruktansvärt roligt att vi nu tar Note Edge till den svenska marknaden, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Böjd skärmteknik i framkant
Samsung strävan att erbjuda den bästa möjliga användarupplevlesen har utmynnat i Galaxy Note Edge. Den välbekanta upplevelsen från Note-serien tas till en ny nivå där du kan komma åt din information på ett helt nytt sätt.. Den rundade skärmen på Note Edge ger snabb åtkomst till ofta använda appar, notiser och funktioner även när telefonens skydd är stängt. Den böjda delen av skärmen kan även visa notiser samtidigt som den större delan av skärmen används till något helt annat, så du behöver aldrig bli avbruten av inkommande meddelanden när du är mitt i en film.

Sköt dina vardagssysslor enkelt med S Pen
Som alla Note-produkter kommer Edge med S Pen. Den har skapats för att göra vardagssysslor enklare och i och med den nya Note-serien har pennan förbättrats ytterligare, så pass att du får en känsla av att skriva med en traditionell penna på ett papper.  

Innovativ design som andas kvalitet
Likt Galaxy Note 4 introduceras ett nytt elegant formspråk även för Note Edge. Rundade hörn och en metallram som integrerar den unika skärmen gör telefonen både funktionell och vacker. Utöver förbättrad och förfinad teknik är Galaxy Note Edge utrustad med nya smarta funktioner såsom snabbladdning, ultra-energisparläge, fingeravtrycksläsare samt världens första UV-sensor i en mobil enhet.

Samsung Galaxy Note Edge kommer i färgen "Charcoal Black” och beräknas finnas tillgänglig i butik i december till ett rekommenderat butikspris på 7 700 kronor.

Fakta: Samsung Galaxy Note Edge är utrustad med en 2.7 GHz Quad-Core Processor, 5,6” Quad HD Super AMOLED (2560 x 1440 + 160)-skärm. Operativsystem Android 4.4, Bluetooth®: 4.1 (BLE,ANT+), USB 2.0, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (HT80), MIMO PCIe, GPS / GLONASS / Baidu, NFC, RAM-minne på 3 GB och 32 GB* internminne, micro SD-kortplats (upp till 64 GB). Batteri 3,000 mAh, Sensorer: Accelerometer, Geo-magnetisk, Gyroskop, Pulsmätare, UV, Barometer, Hall sensor, Fingeravtrycksläsare,  
*Användarminnet kan vara mindre än det totala minnesutrymmet på grund av systemfiler

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument