Skip to content
CES 2014: Samsung fixar en selfie, tonsätter hemmet och böjer tv:n

Press release -

CES 2014: Samsung fixar en selfie, tonsätter hemmet och böjer tv:n

Nytt år och nya koncept med underhållning i fokus

Las Vegas den 6 januari 2014 – 2013 minns vi som det spännande året då smarta klockor prydde våra handleder och UHD-tv:n flyttade in i våra vardagsrum. 2014 kommer att bli lika minnesvärt, i alla fall om du tittar på de nyheter Samsung visar upp på CES 2014, världens största elektronikmässa, i Las Vegas.

Som vanligt får världen se framtidens tv på CES. I årets uppställning är UHD standard och den välvda skärmen som ger en häftig tittarupplevelse ser du mycket av. Storlek är viktigt och skärmarna fortsätter att växa – i år finns flera modeller på över 65 tum och ända upp till 110 tum. På ljudsidan händer det också en hel del och du kan nu lyssna på musik i hemmets alla hörn med en multirumslösning. Olika favoritlåtar är inget problem, alla kan lyssna på vad de vill – samtidigt.  

Men det är inte bara tv och ljud som tar stora steg framåt. På CES presenterar Samsung även Galaxy TabPRO och Galaxy NotePRO, tablets med mycket hög upplösning och skärmar på upp till 12,2 tum och med eller utan S Pen – perfekt för produktiviteten!

Här kommer ett urval av det som visas på CES 2013!

Ett år att minnas:

Curved UHD och avancerad smarthet när Samsung presenterar 2014 års tv

Redan i juli 2013 lanserade Samsung sin första UHD-tv på marknaden, och från och med i år kommer Ultra-HD på bred front då Samsung presenterar årets tv-lineup på CES i Las Vegas. Med i uppställningen finns världens största UHD-tv på 110 tum, världens största Curved UHD-tv med hela 105 tum stor välvd panel, samt Samsungs första för marknaden tillgängliga Curved UHD-tv i storlekarna 55, 65 och 78 tum. Självklart erbjuds även ett brett utbud av UHD-tv med platt panel i storlekar från 50 till 75 tum.

Ultra-HD står för ultra high definition och innebär ett rejält tekniksprång som ger fyra gånger så hög upplösning som full-HD. Resultatet blir en mycket verklighetsnära och naturtrogen bild. Den välvda panelen på ett urval av Samsungs nya UHD-tv ger ett större djup i bilden och skapar en surroundkänsla för ögat. Panoramaeffekten i kombination med UHD-teknikens färg, skärpa och detaljrikedom omsluter tittaren och ger en imponerande verklighetstrogen känsla.

Det är smart med multitasking

Årets lineup av tv-apparater är givetvis också smarta. På insidan har Samsung Smart TV gjorts enklare, snabbare och mer användarvänligt. Smart Hub har fått en ny design och plattformen har bland annat utrustats med funktionen Multi-Link. En funktion som gör det möjligt att dela bildskärmen och få upp relaterat material till ditt aktuella tv-program. Perfekt när finalen i ishockey är i full gång och du vill veta hur många gånger Sverige vunnit guldet. Tack vare den uppgraderade processorn, Quad Core Plus, minimerar Samsung Smart TV långa laddnings- och buffringstider, och med Instant On startar din tv på ett ögonblick. Samsung Smart TV har även utrustats med Smart Control, en helt ny och ergonomiskt anpassad fjärrkontroll som styrs med intuitiva finger- och handrörelser. Underhållning har aldrig varit smartare!

En långlivad investering

Samsungs UHD-tv är inte bara redo för dagens standarder utan är även de enda i världen som är redo för framtiden. Samsung UHD-tv kan uppgraderas med Evolution Kit som 2014 består av en ny OneConnect box där alla tv-anslutningar finns samlade. 2014 års Evolution Kit ger också fjolårets UHD-modeller tillgång till nya viktiga UHD-funktioner. 

Lanseringsdatum för Samsungs nya tv-lineup är ännu inte fastställt.

Det finns alltid plats för bra ljud:

Sound Stand - slimmad design med maxat ljud

Plats för ljudsystem till 32 tummaren i sovrummet? Självklart! Med Samsung Sound Stand är inget rum för litet. Samsung HW-H600 är designad att placeras under din tv, oavsett om den är 55 tum eller 32 tum. Tekniken Multi-direction tillhandahåller ett rikt 4.2 ljud i en slimmad design, lagom stor för en plats där ett komplext ljudsystem inte hade rymts. Du slipper fästanordningar i väggen och inte nog med det – du slipper trassliga sladdar som hänger och samlar damm eftersom uppkoppling till din tv görs trådlöst via blåtand och Samsung Sound Connect. Samsung Sound Stand lanseras i april 2014.

Musik ska byggas utav WAM:

Samsungs efterlängtade multirumshögtalare är här!

Samsung presenterar nu WAM, Wireless Audio Multiroom. En trådlös multirumlösning som gör det möjligt för familjemedlemmar att samtidigt avnjuta sin egen favoritmusik, från olika källor i hemmets alla rum. De flexibla högtalarna styrs enkelt individuellt eller tillsammans via en smarttelefon, vilket gör att de kan användas oberoende eller beroende av varandra. Kanske vill du ha lugn avslappningsmusik i badrummet medan matlagningen inspireras av italiensk skönsång? När festen närmar sig kopplar du enkelt samman alla högtalare så dansmusiken sprids i hela hemmet. Det är inte bara underhållningsmöjligheterna som är många med Samsung WAM. Även placeringsmöjligheterna erbjuder maximal mångsidighet. Högtalarna har nämligen en unik design perfekt anpassad för att passa in rummets alla hörn. Du kan även välja att ha dem vertikalt eller horisontellt stående. Samsung Wireless Audio Multiroom lanseras i butik i mars 2014.

Högljudda möjligheter

Samsung presenterar sitt nya flaggskepp inom hemmabio, HT-H7750WM. Precis som sin föregångare HT-F9750W har 2014 års modell utrustats med en hybrid-rörförstärkare som erbjuder det bästa av två världar – det varma ljudet från en analog förstärkare och kraften från en digital förstärkare. Genom partnerskap med utvecklaren för digitalt ljud, DTS, kan Samsung även, som enda varumärke i världen, erbjuda det nya DTS Neo: Fusion II codec 2014. En toppmodern teknik med ett sällan tidigare skådat djup i ljudet som åhöraren omöjligt kan undgå att svepas med av. Sist men  inte minst lanserar Samsung även soundbaren HW-H750. Även den har likt fjolårets modell utrustats med inbyggd hybrid-rörförstärkare, för ett varmt och naturtroget bioljud. Och så var det en sak till, både HT-H7750WM och HW-H750 är självklart kompatibla med Samsung Wireless Audio Multiroom! Mycket nöje. Kommer i butik i april 2014.

Gränslösa perspektiv: 

Nya vinklar med NX30

Endast kreativiteten sätter gränserna för Samsungs nya kompakta systemkamera NX30. Med marknadens första inbyggda vinklingsbara sökare i kombination med vridbar Super AMOLED-display är det lättare än någonsin att dokumentera varje perspektiv i livet. NX30 är utrustad med det uppgraderade autofokuset NX AF System II, som fångar även de snabbaste händelserna i livet utan att tumma på detaljerna. NFC, inbyggt wifi och den förinstallerade molntjänsten Dropbox gör det sedan lätt att dela minnena med familj och vänner. Parallellt med NX30 lanserar Samsung även det extremt ljusstarka zoomobjektivet 16-50/2-2.8 S ED OIS. Inte nog med det, NX30 är även kompatibel med Samsungs 3D-objektiv NX 45 mm f1.8 2D/3D som klarar av att ta både stillbilder och filmer i 3D. Både kameran (rekommenderat butikspris 10 000 SEK) och objektivet (rekommenderat butikspris 13 000 SEK) lanseras i färgerna vit och svart under februari 2014.


Tillbaka till framtiden:

Ta årets selfie med Galaxy Camera 2

Gammalt möter nytt när Galaxy Cameras efterföljare Galaxy Camera 2 lanseras i ny retro design. Här får användarna fortsätta njuta av fördelarna med den välkända Androidplattformen, tillsammans med en kraftfullare processor (1.6 GHz quad-core). Kameran är utrustad med ett utökat minne på 2 GB och som om inte det vore nog erbjuder Galaxy Camera 2 precis som sin föregångare medföljande 50 GB i molntjänsten Dropbox. Där laddas bilderna enkelt upp med hjälp av inbyggt wifi och NFC. Galaxy Camera 2 är även utrustad för att hjälpa dig ta grymma selfies med hjälp av Selfie Alarm. Kameran tar då fem bilder i rad så kan du själv sedan välja bästa vinkeln och omedelbart dela på sociala medier. Lätt som en plätt! 21x optisk zoom med optisk bildstabilisator och en högupplöst 4,8 tum LCD-skärm kompletterar kameran, som lanseras i färgerna vit och svart under februari 2014. Rekommenderat butikspris från 4 500 SEK.

Nytt år, ny look: 

’Bara ett avsnitt till..’ med ATIV Book 9 2014 Edition 

Ativ Bok 9 2014 Edition är det senaste bärbara tillskottet i den populära ATIV-familjen. Den bygger på flaggskeppet ATIV Book 9 och bjuder på förbättrad bärbarhet och funktionalitet, samtidigt som den fortsätter att leverera på löftet om ’inga kompromisser’. Laptopen har en iögonfallande men sofistikerad design och är så pass tunn och lätt att du knappt märker av att du bär på den även under långa dagar. Batteriet räcker till upp till hela 14 timmar på en laddning och den 15,6 tum stora skärmen är 20 procent ljusare med 125 procents högre definition är föregångaren, vilket ger mycket skarpa och verklighetstrogna bilder. Även ljudkvaliteten har förbättrats. Med SPlayer+ återges ljud med samma ultrahöga kvalitet som i en inspelningsstudio. Med dessa förutsättningar är det möjligt att du blir frestad till att titta på ytterligare ett avsnitt av favoritserien innan du tar tag i den där brådksande projektplanen med tillhörande budget... ATIV Book 9 2014 Edition kommer i butik under våren 2014.

Följ Samsung på CES

Besök Samsungs monter 12004 på CES 2014 i Central Hall, Las Vegas Convention Center (ingång C4).

Mikrosajt:  http://www.samsungces.com  

Youtube:  https://www.youtube.com/playlist?list=PLTHa7qutpLjA0KTGxmTejobEc_upDm7x2

Facebook:  https://www.facebook.com/samsungsverige

Flickr:   http://flickr.com/samsungtomorrow

Blogg:    http://global.samsungtomorrow.com/?page_id=31810

PRESSKONTAKT

Louise Ekman (smart-tv, audio, kamera, vitvaror) / +46 705 222 117/ louise.e@partner.samsung.com

Rickard Andersson (telekom, IT, företagslösningar) / +46 706 044 451 / r.andersson@samsung.com  

Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

TESTPRODUKTER

PR-byrån Wenderfalck / +46 707 511 248 / samsung@wenderfalck.com

OM SAMSUNG

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 270 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.  


Topics

Categories


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 270 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667