Följ Samsung Electronics Nordic AB

En tv-installation i minuten med Samsungs hotell-tv

Nyhet   •   Jun 10, 2013 14:52 CEST

Stockholm, den 10 juni 2013 –Skidanläggningen Branäs i norra Värmland är ett av Sveriges populäraste skidresmål för barnfamiljer och har vuxit kraftigt under de senaste åren till att bli Sveriges sjätte största skidanläggning. Som en del av expansionen byggde Branäs under vintern 2012 en ny ski lodge med 55 rum. Samsung fick i uppdrag att leverera tv-lösningen för den nya anläggningen.

-  Samsung kunde leverera hållbara och lättanvända skärmar, samtidigt som vi fick ett väldigt bra bemötande med enkla och konkreta fakta. Det fanns en stor förståelse för våra behov. Vi är duktiga på att driva skidanläggning, men inga tv-tekniker, säger Mikael Elford, försäljningschef på Branäsgruppen.

Full fart

Och när det var dags att installera skärmarna blev det också åka av. Samsungs hotell-tv-lösning bygger på enklaste möjliga installation. TV-modellerna är byggda för att få ett komplett installationspaket på en USB-sticka som ”klonar” installationen mellan skärmarna, vilket gör att alla inställningar och kanaler finns på plats i tv:n inom en minut – snabbare än ett slalomåk. Det gör det också enkelt att uppdatera alla tv-skärmar snabbt, till exempel om nya kanaler ska läggas till eller kanalplatser bytas.

-  Vi packade helt enkelt upp skärmarna, och med hjälp av en installatör tog det inte mer än en timme totalt att göra klart installationen. Det gjorde också att kostnaden blev lägre än beräknat. Vi behöll även USB-stickan, för att snabbt kunna återställa tv:n utan att behöva hjälp utifrån, om någon gäst mot förmodan skulle råka ändra inställningarna, säger Mikael Elford.

Allt måste funka

För att uppfylla Branäs mål att leverera bästa möjliga besöksupplevelse är tv-lösningen en viktig faktor. Mikael Elford förklarar:

-  Det kanske inte är det första man tänker på, men tv-problem kan vara ett starkt irritationsmoment för våra gäster – och för oss. Är man på semester vill man att allt ska fungera utan krångel när man ska koppla av efter en heldag i backen, annars blir man lätt otålig. Vi har haft sådana erfarenheter tidigare, med andra tv-leverantörer, men med Samsungs lösning har vi inte haft ett enda klagomål.

PRESSKONTAKT

Rickard Andersson (telekom, IT, företagslösningar) / +46 706 044 451 / rickard.andersson@samsung.se
Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

OM SAMSUNG

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 236 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se. 


Bifogade filer

PDF-dokument